‘Vuurkracht heeft richting in mijn leven gegeven’

 

Heb je wel eens het idee dat je vastloopt? Weet je niet goed wat je wil of waar je kracht ligt? Misschien is Vuurkracht dan iets voor jou. In tien weken tijd doe je samen met andere jongeren mee aan uitdagende buitenactiviteiten om jezelf beter te leren kennen en verder te komen. Tom (19) was een van de vorige deelnemers.

“Mijn vader pushte mij om naar het kennismakingsgesprek te gaan, want ik had zelf geen zin om te gaan. Tijdens de eerste oefening – het had te maken met boomstammen tillen – was ik verkocht. Ik begreep opeens dat mijn verwachtingen voor veel problemen zorgen. Ik dacht: als ik in een middag al zoveel ontdekt hebt, ben ik heel benieuwd wat er gebeurt als ik tien weken meedoe.”

Vuurkracht is als thuiskomen

In die tien weken tijd leerde Tom de andere jongeren beter kennen en werd het een veilige plek voor hem. “Het is geruststellend om te weten dat andere jongeren met vergelijkbare problemen te maken hebben. Ik kreeg thuis niet het soort erkenning. Vuurkracht voelde daarom vaak meer als thuiskomen dan wanneer ik thuis kwam.”

Oude patronen doorbreken

Er is bij Tom een hoop veranderd na Vuurkracht: “Ik pak nu dingen aan en voor Vuurkracht gewoonweg niet. Ik was gestopt met mijn opleiding en het was allemaal te uitzichtloos en hopeloos, vond ik toen. Vuurkracht heeft dat op z’n kop gezet. Ik heb oude patronen doorbroken. Ik ben bijvoorbeeld druk met het zoeken naar een bijbaan en het lukt mij om hulp aan te nemen.”

Vuurkracht is volgens Tom een plek waar je – als je er voor open staat – veel over jezelf ontdekt, erkenning krijgt voor wie je bent en wat je wilt. “Ik raad het zeker aan bij andere jongeren. Ik krijg duidelijkheid en motivatie en heb ontdekt wat ik wil. Voor mij is het nu veel makkelijker om daar naartoe te werken.”

Aanmelden

Meer informatie of wil je je aanmelden? Neem dan contact op met Arend Jan via a.poelarends@travers.nl. Het programma van tien weken start maandag 11 november.